Hoe functioneert de zakelijke lening? 

Kleine en middelgrote ondernemingen spelen een grote rol in de Nederlandse economie. Het zijn juist die bedrijven die het meeste bijdragen aan het creëren van werkgelegenheid en daarmee de welvaart van de samenleving. Daarom vinden we dat het juist makkelijk moet zijn om een lening te kunnen aanvragen. zakelijklening.nl heeft de ambitie om het voor de ondernemers gemakkelijker te maken om financiering rond te krijgen die ze noodzakelijk achten om hun volgende succes te bereiken.

1. Aanvraag

Aanvraag duurt één minuut. Uw aanvraag is niet bindend.

Aantwoord op de aanvraag

U ontvangt binnen één uur een antwoord op uw leningaanvraag.

3. Overschrijving

U ondertekent de lening met iDIN en het geld wordt dezelfde dag nog overgemaakt.

Zo creëert u krediet voor uw onderneming

Het is niet vanzelfsprekend meer dat ondernemers een zakelijke lening kunnen afsluiten. Diverse banken en leningverstrekkers overwegen verschillende factoren wanneer ze een beslissing nemen omtrent het aanbieden van een lening. Hieronder ziet u welke elementen een bank doorgaans doorneemt bij het overwegen van een lening:

Belangrijke factoren die effect hebben op de hoeveelheid een bedrijf mag lenen en de prijs 

Mensen achter het bedrijf

Beoordeling van de persoon(en) achter het bedrijf is een belangrijke factor bij risicobeoordeling. Betalingsopmerkingen, schulden, stabiel inkomen, ervaring en kredietvaardigheid zijn allemaal factoren die worden overwogen.

Cashflow

Cashflow, het overzicht van bedrijfsbetalingen gedurende een bepaalde periode. De kasstroom is een belangrijke indicator voor de lening verstrekker om te zien hoe de liquiditeit van het bedrijf verandert gedurende de tijd. Een aantal bedrijven genereren winst, maar kunnen problemen ondervinden door het grootste deel van de omzet in een periode te genereren, terwijl de meeste kosten in de andere perioden worden gemaakt.

Businessplan

Heeft u een bedrijfsplan met een duidelijke strategie en een implementatieplan? Weet u wat uw klantensegment is? Is uw bedrijf maar afhankelijk van een paar klanten? Een goed businessplan houdt rekening met algemene bedrijfsomstandigheden en trends. Normalerwijs draagt dit bij het creëren van een goed gevoel bij de financier.

Ervaring of toekomst

Een bedrijf met een lange geschiedenis gaat meestal niet zo vaak failliet als pas opgestarte of “jonge” bedrijven.

Beheersing van de cijfers

Dat er beheersing moet zijn van de cijfers en dat een goed budget aanwezig dient te zijn is zowel belangrijk voor u als voor de bank. Zoals al eerder vermeld, is cashflow is normaal gesproken belangrijker dan het daadwerkelijke resultaat.Hoeveel uw bedrijf schuldig is aan kredietverstrekkers, hoeveel werknemers er in de organisatie zitten, Hoe het bedrijf eruitziet, wat de groeiambities zijn, de details over wat voor bedrag het bedrijf wil lenen. Al deze factoren worden meegewogen, voordat kredietverstrekkers een aanvraag goedkeuren of niet.