Bedrijfsleningen – welke mogelijkheden heeft u?

Er is veel keuze in Nederland om kapitaal voor uw bedrijf te vinden. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende aanbieders van bedrijfsleningen.

Kredierverstrekkers in Nederland
Qeld Bedrijfsleningen
Qeld is een nieuwe speler op de Nederlandse markt. Het bedrijf richt zich op kleine Nederlandse bedrijven en vereist geen onderpand. U kunt bij Qeld tot €50.000 lenen. Wel vraagt Qeld een persoonlijke garantstelling voor de lening. De aanvraag en het uitbetalen van het geld wordt dezelfde dag gedaan.
Qredits
Qredits is een stichting met ANBI-status, het heeft dus geen winstoogmerk. Bij Qredits kunnen zowel starters als bestaande ondernemers lenen tot en met €250.000. Als voorwaarde moet een bedrijf wel een volledig bedrijfsplan hebben. De looptijd is tussen de 1 en 10 jaar en het aanvraagproces duurt een paar weken.
ING
ING biedt zowel zakelijke leningen als zakelijke krediet aan. Zakelijk krediet bij de ING is bedoeld voor extra bestedingsruimte. Voor investeringen in bedrijfsmiddelen biedt de ING zakelijke leningen aan. De aanvrager moet een rekening hebben bij de ING, cijfers van 2 boekjaren beschikbaar stellen of, als het bedrijf jonger is dan drie jaar, een minimaal eigen vermogen hebben van 35%. De prijs varieert en ligt aan de kredietwaardigheid van de aanvrager.
Rabobank
De Rabobank biedt verschillende zakelijke leningen met zowel vaste als variabele rentetarieven aan. Als bedrijf kunt u zowel operationele financiering als leningen voor commercieel vastgoed verkrijgen.
ABN Amro
De ABN-Amro biedt zowel doorlopend krediet als eenmalige leningen aan. De rente hangt af van uw branche, of u starter bent en van uw BKR-gegevens.
New10
New10 is een startup dat volledig onder de ABN Amro valt. Bij New10 kunt u tussen de €20.000 en €250.00 (voor eenmanszaken) of tussen de €20.000 en €1 miljoen (voor BVs) lenen. Wel moet u dan maandelijks een overzicht geven van de af- en bijschrijvingen van uw zakelijke rekening en uw definitieve, door een accountantskantoor of administratiekantoor opgestelde jaarrekening delen.
Spotcap
Spotcap is opgericht in 2014 in Berlijn en is inmiddels een internationale speler in bedrijfsleningen. Bij Spotcap kunt u tussen de €10.000 en €300.000 lenen. Uw bedrijf moet minimaal 2 jaar ingeschreven staan in Nederland en een omzet hebben die meer is dan €200.000.
KredierVooruit
Bij KredietVooruit kunt u tussen de €3.000 en €250.000 lenen. De terugbetaling gaat volledig via Pinbetalingen die aan uw bedrijf gedaan worden. Van elke Pinbetaling draagt u een percentage af.
OPR-Bedrijfskrediet
OPR is een internationale speler die in Nederland bedrijfsleningen tussen de € 3.000 en €50.000 aanbiedt, met een looptijd van 1 tot en met 12 maanden. U betaalt terug in maandelijkse gelijke termijnen.
B2Business lening
B2Business biedt zakelijke leningen aan tussen de €2.000 en €100.000. Uw bedrijf moet al 18 maanden actief zijn en de omzet moet minimaal €75.000 per jaar zijn.
PIN Voorschot
PIN Voorschot biedt zakelijke leningen tussen de €2.000 en €50.000 aan. De looptijd is 3 tot en met 6 maanden. Zoals de naam doet vermoeden betaalt u terug via een percentage van pinbetalingen van uw klanten.
BridgeFund
Bij BridgeFund kunt u krediet aanvragen tot en met €250.000. Uw bedrijf moet langer dan 1 jaar bestaan en een omzet hebben van minimaal €75.000.
Funding circle
Bij de Funding circle kunt u tussen de €10.000 en €250.000 lenen. Uw bedrijf moet in Nederland gevestigd zijn en een minimale omzet hebben van €30.000.
Atlantis Financiers
Atlantis biedt zakelijke leningen aan tussen de €5.000 en €1 miljoen.

Goed advies bij het kiezen van een zakelijke lening

Denk aan de lange termijn

Zelfs als u kleine zakelijke leningen zoekt, denk dan aan de lange termijn. Zal de lening uw bedrijf en zijn functioneren ten goede komen in de toekomst? Dit betekent niet dat een lening alleen maar een kostenpost is voor een bedrijf. Toegang tot liquide middelen kan in bepaalde gevallen bepalend zijn voor de toekomst.

Gebruik u gezond verstand

Het is relatief makkelijk om in de handen te vallen van de verkeerde kredietverstrekker. In dat geval kan iets wat in het begin een mooie investering leek, veranderen in een ongelofelijk dure aangelegenheid. Dit komt door verborgen of extra kosten, die u niet verwacht heeft, maar wel in de voorwaarden genoemd zijn. U moet dus, grondig uw leningovereenkomst doornemen voordat u deze tekent. Denk ook nog iets langer na als iets te goed lijkt om waar te zijn.