Zo schoon je je website op tijdens de feestdagen!

 In verkoop en marketing

Kerstmis en de zomer is de tijd van het jaar waarin Nederlanders wat langer op vakantie gaan. Veel vakanties overlappen elkaar en het contact met collega’s, klanten en leveranciers kan dan best moeilijk zijn. Daarom kunnen de feestdageneen goed moment zijn om uw website op te schonen.

12 tips om een betere website te creëren.

Volg deze makkelijke stappen om een betere website te creëren voor uw klanten en leveranciers.

1. Evalueer uw Content Management Systeem (CMS).
Is het misschien verouderd? Of zijn er andere updates die uitgevoerd kunnen worden die de website kunnen verbeteren?

2. Verander uw wachtwoord regelmatig en voeg een twee-staps authenticatie toe.
Verander uw wachtwoord regelmatig en voeg een twee-staps authenticatie toe. Vermijd aanvallen van hackers en ongeoorloofd beheer van uw site door regelmatig wachtwoorden te wijzigen en twee-staps authenticatie toe te voegen. Er bestaan verschillende plus-ins als u bijvoorbeeld WordPress gebruikt.. Het wachtwoord dient lang zijn, cijfers, grote en kleine tekens te bevatten en regelmatig gewijzigd worden.

3. Check of alle contactgegevens nog correct zijn.
Heeft u ooit uw telefoonnummer veranderd sinds u voor het laatst uw contactgegevens heeft gewijzigd? Denk niet alleen aan informatie in de footer (onderaan aan de pagina), maar denk ook aan de pagina’s waarin contactgegevens rechtstreeks in de tekst verwerkt zijn.

4. Is uw website menu goed gestructureerd, makkelijk te navigeren en SEO geoptimaliseerd?
Is uw menu intuïtief en makkelijk te begrijpen of verborgen en gecompliceerd? Houd er rekening mee dat steeds meer mensen de mobiel gebruiken in plaats van de computer. Een populaire manier om een menu op een mobieltje weer te geven is een zogenaamd “hamburgermenu”, u zult zeker wel de 3 horizontale balken herkennen. Wel kunnen soms achtergrondkleuren, afbeeldingen en andere pictogrammen moeilijk te identificeren zijn. Daarom is het misschien een goed idee om naast dit pictogram ‘Menu’ te schrijven om de site gemakkelijker navigeerbaar te maken op mobiele apparaten en tablets.

Nu we het toch over menuen hebben. Zijn de categorieën van uw menu intuïtief en beschrijvend? Houd ook rekening met de linktekst die de pagina moet beschrijven waarop u terecht zult komen. Een beetje als een snelweg boord. Je zou intuïtief moeten begrijpen wat je te wachten staat aan op de weg. Als u dat niet doet, is de linktekst waarschijnlijk te slecht.

5. Zijn de bestemmingspagina’s duidelijk?
Een bezoeker komt meestal niet binnen op de hoofdpagina. Normaal gesproken zoekt de bezoeker iets in google, waar hij vervolgens op de eerste of tweede pagina klikt. Dan belandt hij dus op een bestemmingspagina of bij een blog. Is het dan duidelijk waar de bezoeker beland is en hoe hij dan naar de pagina wordt begeleid die cruciaal is voor conversie?

6. Evalueer uw links.
Uw links zijn net als verkeersborden die naar uw website dirigeren. Voor een kleine onderneming kan het moeilijk zijn om te weten hoe u mensen naar uw website dirigeert. Daarom geven we u een lijstje met wat fijne tools die u hiermee kunnen helpen hieronder in het artikel. Sommige zijn gratis als u gebruik maakt van Google Suite, andere zijn betaald en sommige hebben een gratis versie die goed genoeg zijn voor de meeste websites.

7. Optimaliseer uw titels, kopjes, meta omschrijving en meer.
Geeft de titel wel op de juiste manier de content weer? Is uw H1a (titel) unique en gebruikt u een “keyword” waarvoor u hoog op ranglijst van Google wil staan? Gebruik tools als Screamingfrog of andere tools / plugins die de uw paginas analyseren en aangeven welke geoptimaliseerd kunnen worden. Meer over deze tools beneden.

8.Maak een Backup!
Mocht u ooit een aanval van hackers krijgen of misschien, iets minder radicaal, per ongeluk een gedeelte van uw website verwijderd hebben, dan is het een zege als u ergens anders een backup heeft liggen van de website. Kortom, maak het een routine van om regelmatig de website te backuppen.9

9. Update uw foto’s.
Zijn er foto’s die verwijderd of vervangen dienen te worden? Wellicht staan er nog wat ex-collega’s op de site? Of zijn er foto’s van evenementen die niet langer relevant zijn? Daarnaast, kunt u ook alle bestandsnamen en teksten optimaliseren.

10. Verwijder pagina’s.
U kunt absoluut pagina’s verwijderen die niet meer relevant zijn. Alleen, hou in de gaten dat de link dan ook verwijderd is en niet “zoek” is. Een niet gebruikte link genereert een 404 pagina, met andere woorden een pagina zonder content. Bijvoorbeeld, als u een marketing campagne heeft gehad of een speciale evenement heeft uitgelicht in het verleden en nu wilt verwijderen, dan kunt u de bezoekers van deze oude URL’s koppelennaar de huidige campagne of evenement.

11. Update content.
Een groot gedeelte van het SEO werk is content. Het updaten van landingspagina’s en blog posts met meer tekst, foto’s, films en links. U kunt deze pagina’s trouwens opnieuw delen op sociale media!

12. Pas de website aan voor mobiele apparaten.
Past de website zich aan als iemand het bekijkt op een mobiel of op een tablet? Zorg ervoor dat het werkt voor alle soorten apparaten

Tools om je website te optimaliseren.

Er zijn veel tools en plugins die u kunnen helpen met verschillende zaken. Sommigen zijn beter dan andere, sommigen zijn gratis terwijl andere een duit kosten. Soms zijn ze ontzettend duur. Als leider van een kleine onderneming kunt u al heel ver komen met de gratis versies.

Google Suite

Google’s eigen pakket heeft verschillende tools die u kunt gebruiken. Van Page Speed Insights die u kunt gebruiken om de tijd te meten die uw website nodig heeft om te laden tot Google Analytics en de Search Console.

Screaming Frog

Screaming Frog is een tool om uw landingspagina’s te analyseren. Alles van hoeveel kopjes ze hebben, of de H1 unique is, titel en meta lang genoeg zijn en of de grootte van de foto’s goed genoeg geoptimaliseerd zijn.

Ahrefs

Analyseer uw links en hun waarde, maak concurrentieonderzoeken en keyword analyzes. Ahrefs is beschikbaar voor een proeftijd van een week voor $7. Betaalde versies starten bij $99.

Word count and keyword density checker

Dit is een plugin voor de Google chrome browser. Met deze plugin kunt u zien hoe vaak uw keyworden gebruikt zijn op uw website of op die van iemand anders. U kunt ook lezen hoeveel woorden en tekens de landingspagina bevat.

Check my links

Check my links is een andere plugin voor chrome. U kunt hiermee makkelijk uw links evalueren.

 

Recent Posts

Leave a Comment