Ondernemingsplan

Een goed ondernemingsplan kan cruciaal zijn voor een nieuw bedrijf en zijn voortbestaan. Het is een algemeen bekend feit dat bedrijven met een doordacht bedrijfsplan een betere kans hebben om te overleven dan bedrijven die dit niet doen. Bij het opstellen van een ondernemingsplan geeft u schematisch aan hoe u uw bedrijf gaat leiden en ontwikkelen. Bovendien heeft u vaak een bedrijfsplan nodig als u een zakelijke lening bij een bank wil aanvragen.

Dit geldt ook als u op zoek bent naar een lening om te groeien. Zeker traditionele banken zullen vaak om een businessplan vragen voordat ze een beslissing over krediet nemen.

Hoe creëert u een goed ondernemingsplan

affärsplan

Een ondernemingsplan is de manier om uw bedrijf een gezicht te geven voor de buitenwereld. In feite is het ondernemingsplan de leidraad, en het uiteindelijke verslag van de voorbereiding van het opstartprocess. Daarmee kunt u ook de investeerders aantrekken of een bedrijfslening aanvragen. Aan de andere kant, is een businessplan een goed hulpmiddel bij het managen van uw organisatie en om het verwezenlijken van uw doelen en ambities.

Hoewel het bedrijfsconcept voor uzelf volkomen duidelijk kan zijn, het kan erg nuttig zijn om het plan te concretiseren en om aan te geven hoe u uw abstracte plan wil omzetten in de praktijk.

 

Structuur ondernemingsplan

Een duidelijke structuur geeft aan dat u een serieuze professional bent – een voordeel in het zakendoen, zeker bij het aanvragen van een bedrijfslening.

Er zijn verschillende manieren op uw bedrijfsplan te structureren, maar de inhoud van het bedrijfsplan is in principe hetzelfde. In de hoofdregel dient uw businessplan altijd het volgende bevatten:

Introductie: Beschrijving van de achtergrond, eigendom, team achter het bedrijf en de motivatie.

Bedrijfsconcept: Beschrijving van het doel, analyse van de doelgroep, de concurrentie, hoe u bedrijfswaarde wil creëren, kernactiviteiten, partners, inkomstenbronnen en kostenstructuur.

Strategie: Beschrijving van de missie, visie, strategische doelen en het strategisch actieplan van het bedrijf.

Economie: Beschrijving van de financiële situatie van het bedrijf, kapitaalbehoeften, budget en risicoanalyse.

Voor meer tips kunt u ook terecht bij de Kamer van Koophandel.

 

Zakelijke lening aanvragen

Ontvang een vrijblijvend aanbod.