Zakelijke lening met garantstelling

In een ideale wereld heeft de staat van een bedrijf niets te maken met het privé leven. In andere woorden, als uw onderneming niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, dan zal dat geen effect hebben op uw privé bezit en dus zal er geen beslag worden gelegd op uw huis, auto of ander bezit. Maar dat is niet de werkelijkheid.

Nog steeds  vragen de meeste banken en kredietverstrekkers voor een persoonlijke garantstelling bij het verstrekken van een lening. Bij een persoonlijke garantstelling bent u privé aansprakelijk voor een lening als de originele kredietnemer niet meer de lening kan terugbetalen. Het werkt dus als een verzekering voor de kredietverstrekker.

Het argument hiervoor is, als u niet gelooft in uw business case, waarom zou de kredietverstrekker dit doen?

Nieuwe opties voor lenen 

företagslån utan personlig borgenDe ongelooflijke  snelle digitale ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat bedrijven en consumenten snel en met minder moeite zakelijke leningen kunnen aanvragen die meer flexibel zijn dan traditionele kredietproducten, en die sneller worden uitbetaald. Vaak ontvang je bij deze nieuwe spelers uw lening op dezelfde dag dat u de leningsovereenkomst heeft ondertekend. Dit is een positieve ontwikkeling, vooral voor kleine Nederlandse bedrijven, die vaak problemen ondervinden bij het ontvangen van een bedrijfslening bij een traditionele bank, deels omdat kleinere bedrijven, in het algemeen, een hogere risico vormen en deels omdat de winst op kleine bedrijfsleningen voor dit soort ondernemingen relatief laag is.

Belangrijk om op te merken 

Zoals gezegd, er is een  groot aantal kredietverstrekkers actief op de markt, waardoor het nog belangrijker is om zich grondig voor te bereiden wanneer u een kredietverstrekker gaat kiezen en tegelijkertijd uw ondernemingsplan  en budget klaar heeft staan. U zult de kredietverstrekker namelijk moeten overtuigen om het geld te kunnen krijgen.